L’Astronauta. Present. Capítol 2.

A l’Astronauta sempre li costa dormir la nit abans d’iniciar un viatge espacial. Mai li ha donat gaire importància a aquest insomni sideral, de fet ho veu d’allò més normal. Inclús ara que ho pensa, reconeix que hi troba un cert plaer en el fet que li costi dormir la nit abans d’un l’enlairament. No seria d’una inconsciència imperdonable que la nit abans d’iniciar una cosa tan important com un viatge per l’espai, dormís sense repassar compulsivament i pas per pas tot el que haurà de fer a l’endemà?

Com que no pot dormir, s’aixeca, surt al balcó i s’asseu a l’única cadira que hi ha: una cadira d’un blanc asèptic a joc amb la resta de les instal·lacions, donant-li a tot plegat un aire esterilitat que s’assembla d’allò més a la d’un quiròfan de cirurgia cardíaca, on tot està preparat perquè el cor deixi de bategar i siguin les màquines les que pensin per tu.

Mira cap al cel, aquell cel que tan bé coneix i que a partir de demà i durant aproximadament un any serà casa seva. Mira cap al cel i pensa que la llum dels estels que les seves retines estan projectant ara mateix cap al còrtex occipital del seu cervell, és una realitat que forma part del passat. Pensa que aquesta llum, la que ara mateix acaba d’estimular les cèl·lules de la capa més externa de la seva retina, ha deixat d’existir en algun punt del trajecte que hi ha entre l’estel que l’ha generada i els seus ulls. I pensa que no entén com s’ho fa una cosa que ja no existeix en el moment present, per estimular quelcom que sí que existeix. Sobretot si això que sí que existeix, és un mateix.

I s’imagina a un ésser d’una altra galàxia, en una nit d’insomni que passarà d’aquí molts anys, mirant cap al cel del seu planeta i fixant-se en una petita llum. La llum d’allò que som, però que deixarem de ser.

Llegir llibre “L’Astronauta”


Anar a la pàgina d’inici

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.