“Els Goonies”

Una bona manera de ser conscients del creixement i de l’evolució dels nostres fills, són les pel·lícules (i cada vegada més, les sèries) que ens demanen veure i que podem gaudir amb ells.

També és una bona manera de mesurar la nostra qualitat de vida com a pares, ja que tal com es van fent grans els gustos s’apropen, i amb ells la capacitat de passar una bona estona plegats davant del televisor.

També serveix per comprovar la nostra influència i la seva individualitat, ja que si bé aconseguim que els hi agradi alguna de les nostres sèries preferides, amb d’altres no reeixim tot i insistir-hi i desplegar tot el ventall d’arguments i manipulacions que ens passen pel cap.

Jo, de tant en tant, aconsegueixo colar algun dels meus clàssics, alguna d’aquelles pel·lícules que jo vaig veure amb la seva edat i que em van ensenyar a viure lliure, navegant sense rumb dintre del món de la ficció. Pel·lícules que em van ajudar a ser qui soc. I a no ser qui no soc.

Així durant el metratge, per exemple, de “Els Goonies” (tothom dempeus, si us plau), contacto amb la persona que jo era el primer cop que la vaig veure. Abraço tot el futur que desprenia a aquella edat i -això té un efecte alliberador- accepto tants i tants desitjos que no s’ha arribat a complir, i em permeto canviar-los per tots els fets fantàstics que m’han anat passant durant aquests anys.

Gaudeixo com un nen de la pel·lícula, però també soc capaç de paladejar el dolorós plaer de la melangia que es concentra a l’entrada de l’estómac. La melangia de no ser el nen que era (ni els seus desitjos), però sí l’adult que és capaç de seguir jugant amb la vida, obligant-la que ens regali petites estones que ens ajudin a seguir creixent. Petites estones que ens ajuden a transitar (i, a vegades, a revisar antics trànsits) per les diferents etapes de la vida.

La vida s’arregla sola un dissabte al migdia, asseguts els quatre al sofà, veient “Els Goonies”.

Il·lustació: Giroillustrator https://www.instagram.com/giroillustrator/

Veure més Relats il·lustrats per Josep Giró

Veure més Poemes i Relats Il·lustrats

Llegir més Reflexions

Anar a la pàgina d’inici

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.